Uw huis verkopen. Daar kunnen wij u als NVM makelaar met kantoor in Spijkenisse optimaal in begeleiden en u zoveel mogelijk zorgen ontnemen. In dit bericht behandelen wij de voordelen van een makelaar ten opzichte van uw huis zelf verkopen. Hoe De Vree Makelaardij u bij de verkoop van uw huis kan begeleiden benadrukken wij graag op de verkoop pagina.

Zelf uw huis verkopen of met een makelaar?

Huis verkopen - Allemaal een eigen plekBij de verkoop van uw woning komen veel zaken kijken.

  • Hoe bepaalt u de vraagprijs?
  • Vraagt u te veel of te weinig?
  • Welke risico’s loopt u?
  • Hoe verkoopt u de woning zo snel mogelijk?
  • Hoe stelt u een koopovereenkomst op?
  • Welke notaris moet u kiezen?

U kunt dit allemaal zelf uitzoeken en oppakken of overlaten aan een deskundige. Zeker omdat deze onderzoeken als ze niet goed uitgevoerd worden veel geld kunnen kosten. Zoals bijvoorbeeld het onderzoek naar de vve

Waarde bepalen

Een verkoop makelaar heeft ervaring met het verkopen van huizen. Doordat de makelaar de markt goed kent en de waarde van de woning goed kan inschatten kunt u beter worden geadviseerd. Samen met uw makelaar bepaalt u de vraagprijs en stelt u een plan van aanpak op welke voor uw huis en situatie het beste werkt.

Bij het zelf verkopen van uw huis zou u als waarde van uw woning  bijvoorbeeld de WOZ-waarde kunnen aanhouden. Waarom dit geen goed idee is leggen wij uit in Verschil WOZ waarde en marktwaarde.

Bezichtigingen

Tijdens bezichtigingen van woningen krijgen wij regelmatig de negatieve ervaringen van kijkers te horen. Veel mensen voelen zich niet op hun gemak als een verkoper mee loopt. Ook op internet zijn er diverse forums te vinden waar mensen hun ervaringen bij het kopen van een woning delen.

Mijn grootste afknapper tijdens een bezichtiging is dat de eigenaresse met de makelaar en ons meeliep en heel erg aanwezig was (zenuwen waarschijnlijk). Daardoor konden wij niet rustig en kritisch kijken en stonden we zo weer buiten.

Gebruiker op viva forum

Door de verkoop van uw huis uit handen te geven aan een makelaar hoeft u zelf niet aanwezig te zijn. Uw NVM makelaar heeft ervaring met het rondleiden van mensen en zou vakkundig moeten kunnen inspringen op bepaalde vragen. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar en kan een kijker kritisch de woning bekijken. Ook geven kijkers, als de verkoper niet aanwezig is, veel meer informatie over de plus en min punten die voor hun belangrijk zijn bij het kopen van een huis. Hierdoor kan de makelaar zo nodig adviseren, vragen beantwoorden of eventuele zorgen weg nemen. Zodat uw huis verkopen voor alle partijen zo prettig mogelijk verloopt.

Onderhandelingen

Als u uw huis verkoopt zal het op een begeven moment op onderhandelingen uitkomen. Dit is vaak voor de verkoper en de koper erg stressvol. Door een ervaren en deskundige makelaar aan uw kant te hebben staan kunt u goed geïnformeerd worden. Ook de kopers kunnen hun eigen aankoopmakelaar mee nemen. Doordat de makelaar dit dagelijks mee maakt valt er vaak een veel beter resultaat te behalen zonder. Hierdoor kunt u de verkoop van uw huis met een zo goed mogelijk resultaat afsluiten. Niet alleen vanwege de koopsom maar ook omdat alle overige onderhandel punten zoals opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele extra artikelen niet in het heets van de strijd vergeten worden.

NVM makelaar

Door voor een NVM-makelaar te kiezen kunt u er op vertrouwen dat deze op de hoogte is van wat er in de markt speelt en de juiste kanalen aanspreekt om een perfecte match tot stand te brengen tussen uw huis en de koper. Uw huis verkopen zal altijd op de eerste plaats komen.

Negatieve imago van makelaars

Zoals er op internet een hoop ergenissen staan van mensen die te maken hebben met een verkoper die zijn huis zelf verkoopt staan er ook een hoop negatieve ervaringen met makelaars. Helaas zijn een hoop van de vooroordelen over makelaars waar. Door de focus te leggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit doen wij dit anders. Wij zijn dan ook blij dat zowel verkopers als kopers ons positief beoordelen.

Wilt u weten wat De Vree Makelaardij voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Spijkenisse. U bent van harte welkom.

Similar Posts