Een nieuwe woning kopen is geen dagelijkse routine. En als u eindelijk uw droomhuis heeft gevonden, heeft de verkopend makelaar maar één belang en dat is zijn opdrachtgever. Als u een leuke woning heeft gevonden, die niet bij ons te koop staat, helpen wij u graag als aankoopmakelaar om deze woning voor u aan te kopen. Nog niet de juiste woning gevonden? Geef ons dan uw woonwensen door.

Aankoopmakelaar

Het is nuttig als iemand u goed advies kan geven over de huidige woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden en gemeentelijke bepalingen. Daarna zullen wij in overleg met u een scherp en realistisch openingsbod doen. Als aankoopmakelaar begeleiden wij u vanaf de bezichtiging tot na de oplevering van uw nieuwe huis. Door onze kennis en ervaring te combineren tijdens een aankoop zullen wij een zo goed mogelijk resultaat voor u behalen.

Bij het kopen van een woning hebben zowel de kopende partij als de verkopende partij plichten tegenover elkaar.

Informatieplicht en onderzoeksplichtBlij met onze aankoopmakelaar! De NVM aankoop makelaar helpt bij uw onderzoeksplicht

De verkoper is verplicht de koper te informeren over zaken die van belang kunnen zijn. Ernstige of onverwachte gebreken, zoals een lekkage of verborgen scheuren behoren daartoe. Dit geldt niet voor gebreken die zichtbaar zijn voor de koper. Van de koper wordt verwacht dat hij/zij de staat van de woning onderzoekt. Bijvoorbeeld als het gaat om kozijnen die zichtbaar verrot zijn, of scheuren in muren. De verkoper hoeft de koper daar niet uitdrukkelijk op te wijzen.

Gebreken die bij de bezichtiging zichtbaar zijn, kunnen later na de aankoop niet als verborgen gebrek worden benoemd en komen voor rekening van de koper. De onderzoeksplicht geldt ook voor juridische aspecten, bijvoorbeeld erfdienstbaarheden, zoals een recht van overpad.

Als ervaren aankoopmakelaar inspecteren wij de woning zonder emotie en met neutrale blik. Een aankoopmakelaar kan op die manier de zorgen wegnemen en samen met u de volgende stap nemen. Wij zullen er alles aan doen om tijdens de onderhandelingen een zo goed mogelijk resultaat voor u te behalen.

Aankoopmakelaar of verkoopmakelaar

Een NVM-makelaar mag nooit tegelijkertijd optreden voor de verkopende en de kopende partij. Dit in verband met mogelijke belangenverstrengeling. Indien uw droomhuis bij ons te koop staat adviseren wij u dan ook om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen. 

Vrijblijvend aankoopgesprek aanvragen