Aankoopmakelaar onder andere aan de Hongerlandsedijk in Spijkenisse

Aankoopmakelaar

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning, kan het soms stressvol zijn om snel een beslissing te moeten nemen. Gelukkig kunnen wij als NVM aankoopmakelaar u hierbij helpen. Wij bieden professioneel advies en ondersteuning bij het zoeken naar de ideale woning.

Financieel plaatje

De eerste stap is dat u precies weet wat er financieel mogelijk is. Als er een hypotheek nodig is kunnen wij u in contact brengen met de juiste erkende hypotheekadviseur. Door een compleet beeld te creëren van de mogelijkheden zorgen wij er voor dat er ook minder onzekerheden zijn voor de verkoper van de woning die u gaat kopen. Dit levert een winst op in de onderhandelingen die wij als aankoopmakelaar voor u uitvoeren.

Zoektocht

Samen met u gaan wij op zoek naar uw droomhuis. Wij zetten uw wensen en voorkeuren op een rijtje en bespreken de haalbaarheid hiervan. Door het opstellen van een woningprofiel krijgen wij een duidelijk beeld van uw toekomstige woning.
Door goede contacten met collega makelaars zien wij het aanbod eerder dan dat deze online staat. Als aankoopmakelaar zoeken wij daarnaast voor u in het aanbod van particuliere verkopers en kunnen wij op basis van onze plaatselijke kennis panden aanwijzen die aan uw criteria voldoen om zo actief de juiste woning te vinden. Ook als deze nog niet te koop staat.

Bezichtiging met aankoopmakelaar

Als er een leuke woning is gevonden, is het tijd voor de eerste bezichtiging. Wij regelen een afspraak en begeleiden u tijdens de bezichtiging. Loop voor de bezichtiging nog even een rondje door de buurt. U let tijdens de bezichtiging op uw gevoel, woonwensen en houd de toekomstplannen in het achterhoofd.
Wij als aankoopmakelaar zullen de woning kritisch bekijken. Zo letten wij op de bouwkundige staat van de woning. Ook kijken wij wat er eventueel nodig en mogelijk is om de woning te laten voldoen aan uw wensen. Indien nodig adviseren wij om een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek.

Onderzoek

Als het de juiste woning blijkt te zijn gaan wij verder onderzoek doen, bijvoorbeeld naar de juridische aspecten.  Ook wilt u het natuurlijk weten als binnenkort het uitzicht totaal veranderd. Dit gaan wij als aankoopmakelaar allemaal voor u uitzoeken. Bij de aankoop van een appartement is daarnaast het onderzoek naar de VvE heel erg belangrijk om achteraf niet tegen grote verassingen aan te lopen.  Daardoor kunnen wij u goed adviseren tijdens het biedingsproces.

Bieden

Misschien wel een van de moeilijkste onderdelen van het hele proces: het bieden.  Dankzij onze ervaring houden wij altijd het hoofd koel en zo helpen wij bij het vaststellen van een strategisch openingsbod. Door ondere andere toegang tot de NVM- databases kunnen wij vaststellen wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen. Op basis van onze kennis en ervaring kunt u uitgaan van de beste onderhandelingsstrategie. Wij adviseren over ontbindende voorwaarden of extra clausules die verstandig zijn.
Namens u zullen wij de biedingen uitvoeren. Daarmee heeft de makelaar van de verkopers een professionele en bekende gesprekspartner.
Zo zullen wij er alles aan doen om het beste resultaat voor u te bereiken.

Kopen

Nadat de verkoper uw bod heeft geaccepteerd kan de koopovereenkomst worden opgesteld. Wij zorgen ervoor dat alles daarin goed wordt vastgelegd, zoals: de koopsom, de opleverdatum en de ontbindende voorwaarden.

Nadat de verkoper heeft getekend, hebben wij een teken afspraak met u.
Alle artikelen zullen u dan duidelijk uitgelegd worden.

Zo kunt u met gerust hart de akte tekenen. Zodra dat is gebeurd, is de koop rond.
Wel heeft u zelfs na het tekenen als koper nog een bedenktijd van drie dagen.

Taxatie en financiering

Meestal is er voor de financiering een taxatie nodig door een gecertificeerde taxateur. Wij zijn bij het onderhandelings-proces betrokken dus mogen dit niet voor u doen. Wel kunnen wij u natuurlijk helpen met het vinden van een andere gecertificeerde NVM-taxateur. 
Als de koopovereenkomst getekend is, moet u de financiering ook definitief rond maken. Aan de hand van de koopsom, verbouwingsplannen, eventueel eigen geld en de kosten koper kan de hypotheekadviseur precies vaststellen welk bedrag u aan hypotheek nodig heeft.

Zodra de bank ook akkoord is, stuurt die de hypotheekstukken naar de notaris en zorgt dat de hypotheeksom bij de notaris gestort wordt.

Notaris

Een paar dagen voor de datum van de overdracht krijgt u van de notaris een concept leveringsakte en een nota van afrekening. Samen met u controleren wij of alles klopt.

Op de dag van overdracht zelf ziet de agenda er als volgt uit:
* Vlak voor de overdracht controleert u samen met ons of de woning in de afgesproken staat wordt opgeleverd.
* Wij gaan desgewenst met u mee naar de notaris. Hier tekent u de akte van levering en eventueel de hypotheekakte.
* Vervolgens zorgt de notaris ervoor dat de akten worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster.

Neem contact met ons op

Wij plannen graag een afspraak met u in om te bespreken hoe wij er voor kunnen zorgen dat u de juiste woning kunt aankopen. Neem telefonisch contact met ons op of plan online uw afspraak in.

Beoordelingen aankoopmakelaar