Taxatie Delft

Logo NRVT
Koninklijke NVM logo

Taxatie Delft: Uw deskundige taxateur

Delft, een stad rijk aan geschiedenis, cultuur en wetenschap, vraagt om een taxateur die de unieke eigenschappen van de stad begrijpt. Bij De Vree Makelaardij hebben we ruim 25 jaar ervaring in het bieden van taxatiediensten en het actief zijn op de woningmarkt als makelaar en taxateur. Onze uitgebreide ervaring en kennis, stelt ons in staat om nauwkeurige en door banken geaccepteerde taxatierapporten te leveren. Of het nu gaat om een woning in de historische binnenstad, nabij de Technische Universiteit Delft of een huis in een van de levendige wijken vol kunst en cultuur, wij zorgen ervoor dat de unieke waarde van uw woning correct wordt ingeschat.

Een taxatierapport van De Vree Makelaardij is veel meer dan alleen een inschatting van de marktwaarde. Het is een volledig onderzoeksrapport dat een gedetailleerde onderbouwing biedt van de waarde van uw woning. Onze NVM taxateurs zorgen voor een nauwkeurig uiteengezet rapport, dat door alle geldverstrekkers wordt geaccepteerd voor de aanvraag van een financiering. Dit rapport bevat niet alleen de actuele marktwaarde, maar ook een uitgebreide analyse van de omgeving, de bouwkundige staat van de woning en vergelijkbare verkochte objecten. Hierdoor krijgt u een compleet beeld van de waarde van uw woning en de factoren die hierop van invloed zijn.

Onze taxatierapporten worden opgesteld volgens de hoogste standaarden van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Dit betekent dat u kunt rekenen op een professioneel en betrouwbaar document, dat voldoet aan alle wettelijke eisen en richtlijnen. Bovendien maken wij gebruik van de meest actuele data, zodat ons rapport de meest recente marktontwikkelingen weerspiegelt. Onze ervaring en kennis van de vastgoedmarkt stelt ons in staat om een realistische en goed onderbouwde waardebepaling te geven.

Jarenlange ervaring en brede marktkennis

Onze uitgebreide ervaring in de vastgoedsector stelt ons in staat om de waarde van uw woning nauwkeurig in te schatten. Als Register-Taxateurs en aangesloten bij de NVM voldoen wij aan de hoogste standaarden binnen onze branche, wat resulteert in betrouwbare en officieel erkende taxatierapporten.

Snel een taxatierapport in Delft

 • Snelle en betrouwbare service
 • Flexibel bij afspraken
 • NRVT, NVM en NWWI
 • Deskundige register taxateurs
 • Transparante communicatie

Waarom kiezen voor De Vree Makelaardij?

Bij De Vree Makelaardij combineren we onze brede marktkennis met ervaring en de juiste data. Onze NVM taxateurs kennen de vastgoedmarkt door en door, wat resulteert in een taxatierapport dat de werkelijke waarde van uw woning weerspiegelt. De NVM data loopt ongeveer 3 tot 4 maanden voor op openbare data, wat de inschatting preciezer laat aansluiten op het huidige moment. Als NRVT Register-Taxateur verzorgen wij een volledig onderzoeksrapport naar de woning. Bovendien bieden wij een uitstekende klantenservice en begeleiding gedurende het gehele proces, zodat u met vertrouwen de waarde van uw woning kunt bepalen.

De Vree Makelaardij voor een taxatie Delft

Koninklijke NVM logo

NVM

Een hypotheekverstrekker en u wilt graag dat de taxatie betrouwbaar is. Bij twijfel, loopt u de kans dat uw taxatie niet wordt erkend en dat u bijvoorbeeld uw hypotheek niet krijgt. Schakel ons daarom in als  NVM-taxateur.
De NVM-taxateur houdt zich aan de NVM-erecode en moet jaarlijks zijn kennis op peil houden door middel van trainingen, zodat je verzekerd bent van kwaliteit. Want hij is deskundig, onafhankelijk en beschikt altijd over het meest actuele beeld van de lokale markt.

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Logo NRVT

NRVT

Het NRVT is het centrale register van vastgoedtaxateurs. Het NRVT registreert taxateurs op persoonlijke titel.

Als centraal register houdt het NRVT toezicht op de naleving van de gedrags- en beroepsregels, reglementen en permanente educatie en garandeert het daarmee de kwaliteit en reputatie van de geregistreerde taxateurs.

Wat kunt u verwachten?

 • Flexibele Afspraakmogelijkheden
  Dankzij ons team van meerdere taxateurs kunnen we snel en op uw gewenste tijdstip een afspraak plannen.
 • Deskundige waarde schatting
  Grondige en nauwkeurige analyse van de woning.
 • Gecertificeerde taxateurs
  Professionele en ervaren taxateurs die hun papieren hebben gehaald bij SVMNIVO, de hoogste standaard in de branche.
 • Uitgebreid taxatierapport
  Een gedetailleerd rapport dat voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt geaccepteerd door banken voor financiering.
 • Snelle levering
  Efficiënte en tijdige afhandeling van het taxatierapport.
 • NVM lid
  Kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd door NVM-lidmaatschap.
 • Gebruik van NVM-data
  Dankzij NVM-data kunnen we de waarde van de woning nog nauwkeuriger vaststellen.
 • Unieke taxaties
  Elke taxatie is uniek en er wordt geen gebruik gemaakt van automatische generatie van de rapporten, wat zorgt voor meer aandacht en zorgvuldigheid.
 • Gevalideerd door NWWI
  Onze taxatierapporten worden gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), wat extra zekerheid en betrouwbaarheid biedt.
 • Onafhankelijk en objectief
  Wij zijn bij elke taxatie volledig onafhankelijk en laten ons nooit beïnvloeden. Hierdoor bent u verzekerd van een objectieve waardeschatting.
 • Transparante communicatie
  Duidelijke uitleg en regelmatige updates gedurende het proces.
 • Juridische zekerheid
  Rapporten die voldoen aan alle juridische vereisten.
 • Ondersteuning bij hypotheken
  Erkend door alle banken en geldverstrekkers.
 • Wij kennen Delft
  Lokaal bekend met alle inzicht in de trends en ontwikkelingen in uw regio.
 • Uitstekende klantenservice
  Altijd beschikbaar voor vragen en advies.
Wat kost een taxatie in Delft?

De kosten van een taxatie in Delft kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het doel van de taxatie, het type woning, en of er een bouwkundige keuring aanwezig is. Bij De Vree Makelaardij maken we vooraf duidelijke afspraken over de kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Voor een hypotheekaanvraag of financiering kan de taxatieprijs anders zijn dan voor bijvoorbeeld een waarde-inschatting voor verkoopdoeleinden. Daarnaast kunnen complexere woningen hogere taxatiekosten met zich meebrengen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Welke factoren beïnvloeden de waarde van mijn woning in Delft?

De waarde van een woning in Delft wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder:

Locatie: De buurt, nabijheid van voorzieningen zoals scholen, winkels en openbaar vervoer, en de algemene aantrekkelijkheid van de omgeving.
Staat van onderhoud: De bouwkundige staat van de woning, inclusief recente renovaties en onderhoudswerkzaamheden.
Grootte en indeling: De oppervlakte van de woning, het aantal kamers, en de functionaliteit van de indeling.
Marktomstandigheden: De huidige vraag en aanbod op de woningmarkt in Delft, economische trends, en renteontwikkelingen.
Specifieke kenmerken: Unieke eigenschappen zoals een tuin, balkon, uitzicht, of historische waarde kunnen de prijs positief beïnvloeden.

Onze uitgebreide ervaring en kennis van de Delftse vastgoedmarkt stelt ons in staat om deze factoren nauwkeurig te beoordelen in ons taxatierapport.

Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?

Een taxatie is een volledig onderzoek naar de waarde van een woning, uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Dit onderzoek wordt gedocumenteerd in een gedetailleerd rapport dat kan worden gebruikt voor het aanvragen van een financiering, zoals een hypotheek. Een taxatie omvat een grondige analyse van de woning, de markt en andere relevante factoren, en wordt uitgevoerd volgens strikte richtlijnen en standaarden.

Een waardebepaling, daarentegen, is meestal een minder formele inschatting van de waarde van een woning, vaak uitgevoerd door een makelaar. Dit wordt vaak gebruikt voor verkoopstrategieën en is regelmatig gratis. Hoewel een waardebepaling nuttig kan zijn, is het niet voldoende voor officiële doeleinden zoals het aanvragen van een hypotheek. Voor een waardebepaling kunt u terecht bij een NVM makelaar, die in ieder geval een opleiding heeft gevolgd en de regels van de NVM volgt.
Het is belangrijk op te merken dat een Register-Taxateur geen waardebepalingen op papier mag zetten, maar altijd een nauwkeurig en goed onderbouwd taxatierapport moet opstellen.

Hoe lang staan woningen gemiddeld te koop in Delft?

Volgens de marktanalyse blijkt dat woningen in Delft in het tweede kwartaal van 2024 gemiddeld 28,5 dagen te koop staan voordat ze worden verkocht. Deze relatief korte verkooptijd geeft aan dat de woningmarkt in Delft dynamisch is, met een hoge vraag naar woningen. De tijd dat een woning te koop staat kan variëren afhankelijk van factoren zoals locatie, prijs, en de staat van de woning. Een goed geprijsde woning die in goede staat verkeert, zal waarschijnlijk sneller verkopen dan een woning die te hoog geprijsd is of onderhoud nodig heeft.

Wat is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Delft?

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Delft is volgens onze marktanalyse in het tweede kwartaal van 2024 ca. €4.500. Dit cijfer helpt kopers en verkopers om een beter begrip te krijgen van de waardebepaling van woningen in verschillende delen van de stad. De prijs per vierkante meter kan variëren afhankelijk van de locatie binnen Delft, het type woning en de staat van de woning. In populaire wijken kunnen de prijzen hoger liggen in vergelijking met andere delen van de stad.

De volgende stap

Hoe werkt het?

Tel: 0181 611919
Email: info@devreemakelaardij.nl

Stap 1: Schakel ons in
Neem contact met ons op of vul het formulier hieronder zelf in. Wij nemen contact op met de juiste partij voor een afspraak.
Stap 2: Wij regelen alles
Wij gaan alles onderzoeken. Hier hebben we een hoop gegevens nodig. Wij doen er alles aan om alles zo compleet mogelijk te verzamelen en uit te werken in een rapport.
Stap 3: Een zeker taxatierapport
U ontvangt een volledige rapportage over ons onderzoek en de schatting van de waarde. Dit rapport kunt u gebruiken voor het doel wat we van te voren hebben afgesproken.

Taxatie aanvraag

Via dit formulier kunt u direct uw aanvraag toesturen. Wij nemen contact met u op over de kosten en om de volledige opdracht in behandeling te nemen.

Hulp bij aanvraag