Kat in de zak

In de huidige vastgoedmarkt zijn er veel verschillende soorten makelaars die hun diensten aanbieden, waaronder zogenaamde ‘gratis’ verkoopmakelaars. Hoewel dit op het eerste gezicht aantrekkelijk kan lijken, zijn deze makelaars vaak niet echt gratis en kunnen ze uiteindelijk meer kosten dan een deskundige NVM makelaar. In dit artikel leggen we uit waarom.

De Realiteit van ‘Gratis’ Verkoopmakelaars

‘Gratis’ verkoopmakelaars adverteren vaak met het feit dat ze geen kosten in rekening brengen aan de verkopende partij. In werkelijkheid rekenen ze echter vaak een hoge courtage aan de kopende partij. Dit kan leiden tot een belangenconflict, omdat de makelaar mogelijk meer gericht is op het sluiten van de deal dan op het verkrijgen van de beste prijs voor de verkoper.

Bovendien zijn deze ‘gratis’ makelaars vaak niet aangesloten bij een professionele organisatie zoals de NVM. Dit betekent dat ze niet gebonden zijn aan de gedragscodes en professionele normen die NVM makelaars wel hebben.

De Voordelen van een NVM Makelaar

Het inschakelen van een deskundige NVM makelaar zoals De Vree Makelaardij heeft veel voordelen. Ten eerste zijn NVM makelaars gebonden aan strikte gedragscodes en professionele normen, wat betekent dat ze altijd in het beste belang van de verkoper handelen.

Daarnaast hebben NVM makelaars uitgebreide kennis en ervaring in de vastgoedmarkt. Ze kunnen u helpen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs, het onderhandelen met kopers en het afhandelen van juridische en administratieve taken.

Bovendien is de courtage van een NVM makelaar vaak transparant en vooraf overeengekomen. Dit betekent dat er geen verborgen kosten zijn en dat u precies weet wat u betaalt voor hun diensten.

Conclusie

Hoewel ‘gratis’ verkoopmakelaars op het eerste gezicht aantrekkelijk kunnen lijken, kunnen ze uiteindelijk meer kosten en minder bieden dan een deskundige NVM makelaar. Bij De Vree Makelaardij zijn we toegewijd aan het bieden van een hoogwaardige, professionele service die gericht is op het behalen van de beste resultaten voor onze klanten. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen bij de verkoop van uw huis.

Similar Posts