Black Handled Key on Key Hole

Open huizen zijn een bekend fenomeen in de vastgoedwereld, waarbij potentiële kopers de mogelijkheid krijgen om op een laagdrempelige manier diverse woningen te bezichtigen. De NVM organiseert zelfs twee keer per jaar een landelijke open huizendag, waaraan verkopers kunnen deelnemen om hun woning onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Hoewel dit voor sommigen een aantrekkelijke optie lijkt, wegen de voordelen (vaak) niet op tegen de nadelen. Hieronder bespreken we beide kanten en lichten we toe waarom wij een voorkeur hebben voor persoonlijke bezichtigingen.

NVM Open Huizen Dag 6 april 2024

Voordelen van open huizen

 • Brede aandacht: Open huizen trekken veel potentiële kopers, wat de zichtbaarheid van de woning vergroot.
 • Laagdrempelig: Geïnteresseerden kunnen zonder afspraak binnenlopen, wat de drempel verlaagt voor mensen die vrijblijvend willen kijken.
 • Efficiëntie: Verkopers kunnen meerdere geïnteresseerden tegelijk ontvangen, wat in theorie tijd bespaart.

Nadelen van open huizen

 • Persoonlijke aanwezigheid verkoper: Tijdens een open huis moeten verkopers vaak zelf aanwezig zijn. Dit kan als ongemakkelijk worden ervaren, zeker wanneer de emoties rondom de verkoop van een huis hoog oplopen.
 • Gebrek aan persoonlijke aandacht: Met meerdere bezoekers tegelijkertijd kan het lastig zijn om iedereen de aandacht te geven die ze verdienen. Dit maakt het moeilijker voor potentiële kopers om in hun eigen tempo vragen te stellen en de woning echt goed te bekijken.
 • Veiligheidsrisico’s: Het is uitdagender om het overzicht te bewaren en de veiligheid van de woning te garanderen wanneer groepen mensen tegelijkertijd de woning bezichtigen.
 • Kwaliteit van leads: Bij open huizen is het moeilijker om een goed beeld te krijgen van de serieuze interesse van bezoekers. Dit kan resulteren in minder gekwalificeerde leads.

Onze voorkeur: Persoonlijke bezichtigingen

Gezien de bovengenoemde nadelen, gaat onze voorkeur uit naar het organiseren van persoonlijke bezichtigingen. Deze aanpak stelt ons in staat om:

 • Veiligheid te waarborgen: Door persoonlijk aanwezig te zijn, kunnen we de veiligheid van de woning en de bezittingen van de verkoper beter overzien.
 • Persoonlijke aandacht: We kunnen potentiële kopers individuele aandacht geven.Hun vragen uitgebreid beantwoorden en de unieke eigenschappen van de woning benadrukken.
 • Kwaliteit van leads: Door een-op-een gesprekken kunnen we beter inschatten hoe serieus de interesse van de kijker is. Dit zorgt voor meer zekerheid achteraf.
 • Inzicht in de kandidaten: Persoonlijke interactie geeft ons de mogelijkheid om meer te leren over de potentiële kopers. Dit zorgt voor waardevolle informatie voor het verkoopproces.

De NVM open huizendagen kunnen een geweldige kans bieden om woningen op de markt te presenteren. Toch geloven we bij De Vree Makelaardij dat de nadelen, in de meeste gevallen, niet opwegen tegen de voordelen. Wij zijn ervan overtuigd dat persoonlijke bezichtigingen, waarbij we ruime tijd inplannen voor elke geïnteresseerde beter werken. Door hen persoonlijk de woning te laten zien kunnen we de belangen van de verkoper het beste dienen. Deze aanpak stelt ons in staat om ook voor de koper een veilige, informatieve en persoonlijke ervaring te bieden. Dit essentieel is voor een succesvol verkoopproces.

Similar Posts