Je moet minstens €20.000 overbieden om kans te maken op een huis!

Laat je niet gek maken in de huidige woningmarkt.

Je moet overbieden op een huis

Regelmatig horen wij van woningzoekers dat ze mis gegrepen hebben bij woningen. De wanhoop slaat toe en kandidaten denken dat ze ver boven een vraagprijs moeten bieden om kans te maken op een woning. Is dat echt zo? Als makelaar in Spijkenisse en omgeving kennen wij de markt als geen ander. Zo lukt het ons ook in de huidige markt regelmatig om aankopen te realiseren onder de vraagprijs.

De onzin in de markt

Zo simpel als dat je altijd boven de vraagprijs moet bieden is het niet. Sterker nog, in de meeste gevallen hoeft dat helemaal niet! De vraagprijs moet gezien worden als een uitnodiging tot onderhandeling. Dit hoeft dan ook niet altijd overeen te komen met de marktwaarde. Hieronder zetten wij de gegevens voor de woningmarkt in Spijkenisse uiteen. Er zijn in Spijkenisse 365 woningen verkocht in de afgelopen 4 maanden (1 maart tot 1 juli 2020). 

365 woningen

Op basis van de NVM uitwisselingsystemen die wij als makelaar tot onze beschikking hebben zijn er 365 woningen verkocht in Spijkenisse in de genoemde periode. Voor deze analyse gebruiken wij als makelaar niet alle 365 woningen maar kijken wij naar 346 transacties. Dit komt omdat niet van alle woningen de transactieprijzen door de makelaar direct worden vrijgegeven.

Prijs is het belangrijkste

Veel mensen denken dat de hoogte van het bod het belangrijkste tijdens de onderhandelingen. Dit is lang niet altijd het geval. Voor verkopers zijn er vaak nog verschillende andere belangen die meespelen. Daarom zoeken wij tijdens een aankoop naar een oplossingen om te zorgen dat onze kandidaat zo sterk mogelijk staat. Lees meer hierover op onze aankoopmakelaar pagina.

Hoe maak ik dan wel kans op een woning?

In de huidige krappe woningmarkt kan het lastig zijn om kans te maken op jouw droomwoning. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om de kansen een stuk groter te maken. Hiervoor zal je moeten zorgen dat je als één van de eerste mensen weet dat een huis te koop komt. Daarnaast moet je zorgen voor een goed beeld van je financiele situatie en de mogelijkheden op de markt. Hoe je dit doet? Schakel een ervaren NVM aankoopmakelaar in. Naast dat je daardoor een hoop geld bespaart voorkom je met ons aan je zijde dat je een kat in de zak koopt!

Similar Posts