Aankoopmakelaar Spijkenisse en omgeving

Hoe krijgt u die woning misschien wel te pakken?

Op dit moment is sprake van een krappe woningmarkt. Wanneer u kans wilt maken op een woning, moet u dus vaak snel beslissen. Hierdoor ontstaat er bij kopers regelmatig stress en tijdsdruk. Want tegen de tijd dat u uw ideale woning op funda.nl ziet, heeft u kans dat alle bezichtigingen al volgeboekt zijn en u te laat bent. Gelukkig kunnen wij u als NVM aankoopmakelaar daar bij helpen

Altijd overzicht van de huizenmarkt

Aankoopmakelaar Spijkenisse en omgeving

Zo weten wij elke dag wat er nieuw op de markt komt, omdat wij goed contact hebben met collega-makelaars. Kennen wij de lokale markt en houden wij alles voor u in de gaten. Door precies te weten waar u naar op zoek bent kunnen wij u wijzen op alternatieven waar u zelf niet naar zou kijken. Zo bent u op alle fronten beter voorbereid, zodat wij samen snel kunnen schakelen.

Uw wensen

Een aankoopmakelaar weet wat er mogelijk is binnen uw budget, omdat wij bijhouden voor welke prijzen woningen gemiddeld worden verkocht. Daarnaast kijken wij kritisch en objectief naar wat een goed huis voor u is. Is de buurt wel zo leuk als u aanvankelijk dacht? Met welke regels en verplichtingen krijgt u te maken? Dit soort vragen komt elke huizenkoper tegen. Dus ook al doet u een aantal zaken zelf en heeft u handige mensen in de omgeving, u doet er goed aan om ook een NVM-adviseur in de arm te nemen die u voor vervelende scenario’s kan behoeden. Zo maakt u altijd een verstandige keuze.

Hoofd koel houden

Voor veel mensen is de aankoop van een huis de grootste uitgave van hun leven. Maar zeker als er volop belangstellenden zijn voor de woning die u op het oog heeftt, krijg u vaak maar weinig tijd om overal rustig over na te denken. Vaak wordt er verwacht dat u snel de knoop doorhakt en dan moet u oppassen voor emotionele beslissingen. Door ons als aankoopmakelaar voor u te laten bieden, is de kans veel kleiner dat u teveel voor een huis betaalt. De aankoopmakelaar houdt altijd het hoofd koel; hij laat zich niet leiden door de emotie, maar door zijn kennis van wat werkt. Zo kan hij u adviseren om het meest aantrekkelijke bod uit te brengen in de ogen van de verkoper. Het gaat daarbij lang niet altijd alleen maar om geld. Wij helpen u graag bij het bepalen van de beste strategie. Daarbij denken wij aan uw zakelijke belang. Laat uw belangen nooit behartigen door de makelaar van de verkoper – die werkt immers voor de tegenpartij. Neem daarom altijd uw eigen aankoopmakelaar mee.

Hulp bij bieden

In een krappe markt zijn kopers al snel geneigd om boven de vraagprijs te gaan bieden. Wij kunnen u daarvoor behoeden als het niet nodig is. Of u er juist toe aansporen als u de financiële ruimte hebt en een hoger bod net het verschil kan maken. Uit ervaring weten wij dat het niet altijd het hoogste bod is dat het huis krijgt, maar juist de bieder met het meest gunstige bod in de ogen van de verkoper. Zo voorkomt u dat u onnodig te hoog biedt, maar vist u ook niet achter het net. 

Onderzoeksplicht voor de koper.

Van u als koper wordt verwacht dat u zelf de staat van de woning onderzoekt. Want gebreken die bij de bezichtiging kunnen worden ontdekt, mogen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en zijn voor rekening van de koper. Wij ontzorgen u zoveel mogelijk en adviseren u graag over alles wat met deze onderzoeksplicht te maken heeft.

Ook wijzen wij u op veel voorkomende gebreken. Dankzij de kennis en ervaring kunnen wij veel beter inschatten wat de werkelijke waarde is van het huis, en wat u nog kunt verwachten aan renovatiekosten. Ook zullen wij u wijzen op mogelijke ontbindende voorwaarden die u aan het bod kunt koppelen. 

Zo kijken wij onder andere naar de staat van het onderhoud, de aanwezigheid van gebreken en noodzakelijke reparaties. In sommige gevallen zullen wij u adviseren om een bouwkundige keurder in te schakelen. Daarnaast doen wij als makelaar onderzoek naar bestemmingsplannen, milieuaspecten, relevante gegevens in het Kadaster en verplichtingen van de eventuele Vereniging van Eigenaren. Kortom: met ons aan uw zijde houdt u een helder overzicht van het aankoopproces, van begin tot eind.

Ontzorgen na de koop

Vlak voordat u naar de notaris gaat, zullen wij samen met u de woning inspecteren. Het kan namelijk zijn dat er tussen het sluiten van de koopovereenkomst en de levering schade aan de woning is ontstaan. De verkoper moet die schade dan eerst herstellen of vergoeden. Ook na de verkoop blijven wij beschikbaar voor vragen en advies.

Verhoog uw kans op de krappe markt

Als u samenwerkt met ons als aankoopmakelaar bent u optimaal voorbereid om zelfs op een krappe markt een nieuwe woning te vinden. Dus als u uw kans wilt verhogen op het vinden van uw droomhuis voor de juiste prijs, begin u met één telefoontje naar uw makelaar.

Similar Posts