Onderzoek dak

Als u een huis gaat kopen wilt u natuurlijk niet tegen verrassingen aanlopen.

Een woning bezichtigen is veel meer dan kijken naar een leuke inrichting en een mooie woning. Als u interesse heeft en voor de tweede keer gaat kijken, is het zaak om goed op te letten. Zowel de koper als de verkoper hebben plichten tegenover elkaar.

Onderzoek dakDe verkoper heeft een meldingsplicht. Hij hoort de koper te informeren over zaken die van belang kunnen zijn. Ernstige of onverwachte gebreken (die bij de verkoper bekend zijn) bijvoorbeeld lekkages, behoren daartoe. Dit geldt niet voor de problemen die zichtbaar zijn voor de koper. De koper wordt geacht de staat van de woning te onderzoeken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kozijnen die zichtbaar verrot zijn of scheuren in de muren. De verkoper hoeft de koper daar niet uitdrukkelijk op te wijzen.

Gebreken die tijdens een bezichtiging zichtbaar zijn kunnen, later niet als “verborgen gebrek” worden benoemd en komen dus voor rekening van de koper. De onderzoeksplicht van de koper omvat ook de juridische aspecten. Denk hierbij aan zaken zoals erfdienstbaarheden en het recht van overpad.

Als u bij ons een woning bezichtigt en tegen zaken aanloopt waar u vragen over heeft, dan helpen wij u graag op weg door uitleg te geven of u door te verwijzen naar iemand die u bij kan staan.

Ontzorgen

Bij het kopen van een woning moet er veel gebeuren in korte tijd. Daarom kan het handig zijn u bij te laten staan door een NVM aankoopmakelaar. Hij of zij kijkt onder andere naar het onderhoud, de aanwezigheid van eventuele gebreken en de noodzakelijke reparaties. Ook kan een aankoopmakelaar onderzoek voor u doen naar milieuaspecten, gegevens in het Kadaster, bestemmingsplannen of de status en de verplichtingen van de Vereniging van Eigenaren. Zo kunt u zich richten op de leuke woning en zorgt de makelaar voor de rest.

Similar Posts