Blij met onze aankoopmakelaar! De NVM aankoop makelaar helpt bij uw onderzoeksplicht

Een nieuwe woning kopen is geen dagelijkse routine. En als u eindelijk uw droomhuis heeft gevonden, heeft de verkopend makelaar maar één belang en dat is zijn opdrachtgever. Neem daarom uw eigen aankoopmakelaar mee! Maar wat kost een aankoopmakelaar en waar moet u op letten.

Wat kost een aankoopmakelaar?

De kosten van een aankoopmakelaar verschillen per makelaars kantoor. Er zijn makelaars die voor een vast bedrag werken. Daarnaast is het erg gebruikelijk om te werken met een percentage van de koopsom als courtage. Dit laatste is eigenlijk een hele rare manier van werken. Dit betekend namelijk dat de aankoopmakelaar meer verdiend als u meer voor de woning betaald.

De tarieven die makelaars in rekening mogen brengen zijn vrij. Er is dus geen duidelijk antwoord te geven op de vraag “Wat kost een aankoopmakelaar?”. Wel blijkt uit onderzoek dat de meeste makelaars een bedrag in rekening brengen tussen de € 2000,- en de € 3500,-. Ook is dit erg afhankelijk van in welk gebied u een huis koopt. Zo kost een aankoopmakelaar in Amsterdam al snel het dubbele van een makelaar in Rotterdam.

Wij werken voor aankopen met een vast bedrag en een los bedrag per bezichtiging. Zo kunnen wij de kosten voor u laag houden omdat er minder risico voor ons is dat er meer woningen worden bezocht dan dat wij van te voren hadden ingeschat. Ook kunt u er hierdoor zeker van zijn dat wij u niet enthousiast maken voor een woning met de verkeerde intenties.

Waar moet u op letten?

Wat kost een aankoopmakelaar?

Uiteindelijk is het belangrijker dat u een voordeel heeft door het inschakelen van een aankoopmakelaar. Kies daarom altijd voor een NVM aankoopmakelaar. Dan weet u in ieder geval zeker dat de makelaar een opleiding heeft gevolgd.

Ook verschillen de taken die een aankoopmakelaar op zich neemt per makelaar. Wat sowieso heel erg belangrijk is is dat u een makelaar heeft die de woning in het echt gaat bekijken. Bij het kopen van een woning komen een hoop risico’s kijken. Ook op bouwkundig vlak maar ook omdat elke locatie net iets anders is. Daarom zal er een deskundige de woning in het echt moeten zien om een goed oordeel te vormen. Aan een aankoopmakelaar op afstand heeft u dus niets.

Aankoopmakelaar of verkoopmakelaar

Een NVM-makelaar mag nooit tegelijkertijd optreden voor de verkopende en de kopende partij. Dit in verband met mogelijke belangenverstrengeling. Indien uw droomhuis bij ons te koop staat adviseren wij u dan ook om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen. 

Similar Posts