solar panels on snow with windmill under clear day sky

Bij De Vree Makelaardij zijn we ons ervan bewust dat duurzaam wonen een groeiende prioriteit is voor veel huiseigenaren. Dit geldt ook voor appartementseigenaren die geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van hun woning, bijvoorbeeld door het installeren van zonnepanelen. Echter, voor veel appartementseigenaren vormen zonnepanelen een uitdaging. In dit artikel bespreken we deze uitdagingen en bieden we een innovatieve oplossing.

De uitdagingen van zonnepanelen in een appartement:

Wanneer u in een appartement woont, is het installeren van zonnepanelen niet altijd eenvoudig. Er zijn enkele belangrijke factoren die hierin een rol spelen:

  1. Toestemming van de VvE (Vereniging van Eigenaren): In veel gevallen heeft u toestemming nodig van de VvE voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit proces kan complex zijn, gezien de noodzaak om overeenstemming te bereiken met alle leden van de VvE.
  2. Beperkte Mogelijkheden: Afhankelijk van de structuur en oriëntatie van het gebouw, kan het zijn dat er simpelweg geen geschikte plaats is voor zonnepanelen op het dak van uw appartementencomplex.

De oplossing: Dynamische energiecontracten:

Hoewel het misschien niet mogelijk is om direct zonnepanelen te installeren, kunt u toch profiteren van de voordelen van zonne-energie. Een dynamisch energiecontract biedt een innovatieve oplossing. Dit type contract hanteert stroomtarieven die per uur kunnen variëren.

Hoe werkt het?

  • Bij een overvloed aan zonne-energie (op zonnige dagen) of windenergie (op winderige dagen), kunnen de energietarieven dalen, soms zelfs tot negatieve waarden. Dit betekent dat u minder betaalt voor uw energieverbruik, en in sommige gevallen zelfs geld kunt verdienen door energie te verbruiken.
  • Door uw energieverbruik te plannen tijdens deze piekuren van hernieuwbare energieproductie, kunt u profiteren van lagere tarieven en op deze manier indirect bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

De voordelen:

  1. Financieel Voordeel: Door slim gebruik te maken van de momenten waarop de energietarieven laag zijn, kunt u uw energierekening verlagen.
  2. Duurzame Bijdrage: Ook al heeft u geen eigen zonnepanelen, met een dynamisch energiecontract draagt u bij aan de groeiende vraag naar en het gebruik van hernieuwbare energie.
  3. Flexibiliteit: U behoudt de flexibiliteit om uw energieverbruik aan te passen aan de meest voordelige tijden, zonder de noodzaak van een grote investering zoals bij de installatie van zonnepanelen.

Bij De Vree Makelaardij denken we graag mee over duurzame woonoplossingen, zelfs in situaties waar traditionele opties zoals zonnepanelen niet haalbaar zijn. Met dynamische energiecontracten kunt u actief deelnemen aan de groene energierevolutie, zelfs vanuit uw appartement. Er zijn natuurlijk ook verschillende dingen die u zelf kunt doen om energie te besparen. Voor meer informatie over duurzaam wonen en advies over uw specifieke situatie, neem gerust contact met ons op. Voor duurzamer wonen waar een (grote) investering voor nodig is kan het aantrekkelijk zijn om een lening aan te vragen. Hier heeft u vaak een taxatierapport voor nodig. Als taxateur stellen wij vervolgens de marktwaarde van uw woning vast, zowel van nu als de waarde na de aanpassingen.

Similar Posts